Szülinaposok
További szülinaposok
a  |  b  |  c  |  d  |  e  |  f  |  g  |  h  |  i  |  j  |  k  |  l  |  m  |  n  |  o  |  p  |  q  |  r  |  s  |  t  |  u  |  v  |  w  |  x  |  y  |  z  |  

55 találat

Akai misshitsu

(0)

Osztályzat:   

Van az a pénz, ami megbolondít

(0)

Osztályzat:   

N

(0)

Osztályzat:   

XX

(0)

Osztályzat:   

Oh Kay!

(0)

Osztályzat:   

Isten vele, tanár úr!

(0)

Idõtlen idõk óta a Brookfield az a hely, ahol a félõs iskolásfiúkból a Birodalomért elszántan küzdõ erõs férfiakat nevelnek. Egész Anglia leghíresebb iskolája ez, melynek idõsödõ igazgatója az utálatos Mr. Chips. A vaskalapos, népszerûtlen és végletesen szigorú tanár életét azonban egészen megváltoztatja a szerelem...

Osztályzat:   

Egy asszony három élete

(0)

Osztályzat:   

Ébredj szerelem!

(0)

Osztályzat:   

Utazás a múltból

(0)

Egy vonzó fiatal nõ élete alakulásával nem tud megbékélni, mivel uralkodó típusú anyjához fûzõdõ kapcsolatától sohasem tud teljesen megszabadulni. Csak pszichiáter segítségével ismeri fel, hogy életét magának kell kézbe vennie. Hosszú hajóútra szánja el magát, melynek során megismerkedik egy férfival. A románc azonban boldogtalan, mivel szerelmese már nem szabad. A lány csalódottan tér haza. Ismét anyja zsarnokoskodik felette, végül a feszültség veszekedésbe torkollik, melynek során az anya meghal. A fiatal nõ szanatóriumba kerül; késõbb - igaz kerülõ úton - visszatalál szerelméhez.

Osztályzat:   

Katasztrófa - Egy asszony története

(0)

Osztályzat:   

Sajnálom, téves szám

(0)

A szívbeteg, ágyban fekvõ Leona telefonja téves kapcsolása során egy asszony ellen irányuló gyilkossági tervrõl szerez tudomást. A zavaros beszélgetésbõl apránként megtudja, hogy õ maga a kiszemelt áldozat. Megdöbbenve hallja, hogy a tettes a saját férje, Henry lesz. Miközben a fokozódó pánikhangulatban kiutat keres, átgondolva életét és házasságát, rájön, hogy - erõs apakötõdése és beteges uralkodni vágyása folytán - õ maga a felelõs elidegenedésükért.

Osztályzat:   

Gazdag, fiatal és csinos

(0)

Osztályzat:   

Térj vissza, kicsi Sheba!

(0)

Doc és felesége, Lola feje fölött összecsapnak kilátástalannak tûnõ életük hullámai: a férfinak Lola terhessége miatt abba kell hagynia orvosi tanulmányait, s most csak mûtõs, és italba fojtja bánatát. Lola, aki az elvetélés után gyermektelen maradt, teljesen elhagyva magát, lomposan siratja elveszett ifjúságát. Éppígy sírva vágyakozik megszökött kutyája, Sheba után is.

Osztályzat:   

Ég tudja, Mr. Allison

(0)

A mogorva tengerész a II. világháború idején véletlenül egy érzékeny lelkû apáca társaságában egy lakatlan szigetre vetõdik. Eleinte, gyökeresen eltérõ életfelfogásuk folytán, újra meg újra összecsapnak. Ám mivel együtt kell megbirkózniuk a külsõ veszélyekkel, egyre közelebb kerülnek egymáshoz, egyre erõsödik közöttük a kölcsönös megértés.

Osztályzat:   

Az éjszaka, amikor az ördög jön

(0)

Az 1930-40-es évek Németországa: Kersten felügyelõ rábizonyítja Bruno Lüdke alkalmi munkásra, hogy többszörös gyilkos. Rossdorf SS-funkcionárius szeretné az esetet eltussolni, nehogy a nyilvánosság elõtt kelljen egy árja ellen 80-szoros gyilkosság miatt vádat emelni. Kersten ellenkezik, ezért a keleti frontra vezénylik, a gyilkost pedig bírósági eljárás nélkül likvidálják.

Osztályzat:   

Boszorkányos szerelem

(0)

Gillian Holroyd, egy modern new yorki boszorkány, aki sziámi macskájával, Pyewackettel él Greenwich Village-ben. Egy szép napon, amikor a Jóisten örömet akar szerezni Gilliannek, betoppan hozzá a jóképû könyvkiadó, Shep Henderson. Gillian úgy dönt, megszerzi magának a férfit. Az õsi nõi birtoklási ösztönt megerõsíti az a hír, hogy a kiszemelt préda Merle Kittridge-t, régi gimnáziumi vetélytársnõjét készül feleségül venni. Gillian tehát elbájolja Shepet. De úgy tûnik valami erõsebb minden fortélynál és varázslatnál: a szerelem.

Osztályzat:   

Múlt nyáron, hirtelen

(0)

A fiatal társalkodónõ Mrs. Venable-t és elkényeztetett fiát elkíséri Észak-Afrikába, ahol aztán iszonyú élményben van része: a homoszexualitásra hajlamos költõ észak-afrikai fiúkat használ fel vágyai kielégítésére. S ez lesz a veszte. A fiúk megölik, és részben fel is falják, a társalkodónõnek pedig ezt végig kell néznie. Mrs. Venable a pszichiátria malomkövei között próbálja örökre elhallgattatnia idegileg összeroppant kísérõjét. Az ifjú hölgynek azonban egy orvos segítségével mégis sikerül elmesélnie a történteket, és ezzel végleg leküzdenie a sokkját.

Osztályzat:   

Amerika, Amerika

(0)

Osztályzat:   

Captain Newman M. D.

(0)

Osztályzat:   

Csend, csend, édes Charlotte

(0)

Charlotte most is abban a házban él, amelyben 37 évvel ezelõtt a kedvesét meggyilkolták. A ház egy ott épülõ autósztráda útjában áll. Mivel egyedül nem képes az otthonát megvédeni, unokatestvérét, Miriamet hívja segítségül. Röviddel az õ megérkezése után a házban rémisztõ dolgok történnek. Sok jel arra utal, hogy annak idején Charlotte ölhette meg Johnt. Õ maga még mindig nem hiszi el John halálát, és ebbe lassan bele is õrül. Félig elborult elméjével kitalálja, hogy Miriam és a saját orvosa a vesztébe hajszolják, hogy az örökséget megkaparinthassák.

Osztályzat:   

Egy krumpli, két krumpli

(0)

Osztályzat:   

Tegnap, ma és holnap

(0)

Osztályzat:   

Morituri

(0)

"Ave Caesar, morituri te salutant!", azaz "Üdv, Caesar, a halálba menõk köszöntenek!" - ezek voltak az ókorban a kilátástalan harci feladatra induló katonák utolsó szavai. A küldetés most hasonlóan reménytelen. A célpont: egy, a második világháborús Japánból Németországba tartó hajó. A kulcsfontosságú rakomány a háború folytatásához nélkülözhetetlen alapanyag, a gumi. A brit hírszerzés emberének a döntõ pillanatban meg kell akadályoznia a hajó felrobbanását.

Osztályzat:   

Mi újság, cicamica?

(0)

Egy párizsi divattudósító, aki után minden nõ vágyakozik, felõrlõdik ebben a hejszában, mivel egyiknek sem tud ellenállni. Pszichiátere sem tud segíteni rajta, mivel õ is irigyli tõle ezt az életformát. Ennek az állapotnak már a sok éve jegyese az áldozata, aki azonban egy titkos imádójának segítségével elintézi, hogy a végén minden jóra forduljon.

Osztályzat:   

Jönnek az oroszok, jönnek az oroszok!

(0)

Osztályzat:   

Tûz van, babám!

(0)

Kis díszbalta jár kézrõl kézre a söröskorsók, hamutartók és gyufásdobozok fölött. A község tûzoltó-egyesületében vizsgálgatják az egykori elnök 86. születésnapjára szánt ajándékot, melyet majd a tûzoltóbál keretében megrendezendõ szépségkirálynõ-választás gyõztese adhat át az ünnepeltnek. Ám nem kis feladat kijelölni a nyolc legszebb lányt, és a tombolatárgyak õrzésével megbízottak sincsenek könnyebb helyzetben. Minden éberségük ellenére sorra eltûnik a nyereményként beszámozott torta, konyak, disznósajt...

Osztályzat:   

Isten vele tanár úr!

(0)

Mr. Chipping 1870-ben egy angol "public school" lelkes pedagógusaként lát munkához. A félénk, ám jóképû férfi kezdetben a gyerekek vicceinek fõ céltáblája. Magába zárkózik, de egy tanártársa magával viszi az Alpokba. Ott megismerkedik a szép Kathie-vel, aki a rajnai hajókázás során és a Bécsben táncolt valcerrel magába bolondítja a férfit. A nõ feloldja Chipping gátlásait, vasárnapi teadélutánokat ad a diákoknak. A boldogságnak az asszony halála vet véget. Belehal a szülésbe. Chipping lassan megöregszik, és konfliktusba kerül az új igazgatóval, aki a modern szellemet erõsíténe az iskolában, s szemében Chipping a múlt embere.

Osztályzat:   

Vidáman, vidáman

(0)

Osztályzat:   

Krakatoa - Jávától keletre

(0)

Osztályzat:   

Mária, a skótok királynõje

(0)

Az 1550-es években járunk I. Erzsébet angol királynõ uralkodása idején. A királynõ tart unokatestvérétõl s egyben riválisától Stuart Máriától, mivel trónkövetelése nem megalapozatlan. A történelmi filmben Stuart Máriának harcolnia kell Erzsébettel, bátyjával, a skót fõurakkal és protestánsokkal, férjével s még önmagával is hogy megóvhassa a koronát fia és örökösei számára...

Osztályzat:   

Napfivér, Holdnõvér

(0)

A gazdag itáliai posztókereskedõ fia léhûtõ életet él Assisiben. Amikor háború tör ki, Francesco bevconul a hadseregbe, és nem sokkal késõbb fogságba esik. Mire betegen hazatér, nagy változásokon megy keresztül, megveti korábbi életmódját. Lemond örökségérõl, elhagyja családját, és elhatározza, hogy koldulásból élve saját kezével fog templomot emelni Istennek.

Osztályzat:   

Isten veled, drágám!

(0)

Osztályzat:   

Sógorok, sógornõk

(0)

Marthe és Ludovic egyaránt boldogtalan házasságban él. Egy esküvõn ismerkednek meg, ahol egyúttal sógorságba is kerülnek egymással. Rokonszenvesnek találják egymást, bizalmas barátság alakul ki közöttük, melybõl hamarosan nagy szerelem bontakozik ki. Mindkettejük házastársa mindent megpróbál, hogy visszatérítse-visszahódítsa õket, de eredménytelenül. Karácsonykor bejelentik, hogy a jövõben együtt akarnak élni.

Osztályzat:   

Hazudós Jakob

(0)

A II. világháború vége felé Jakob Heym gettólakót a kijárási tilalom megsértése miatt beidézik az SS-parancsnokságra. Ott hallja meg véletlenül a hírt, hogy közelednek a szovjet csapatok. Hírével reményt kelt gettószerte. Hogy ne keveredjék SS-spicli gyanújába, azt hazudja a gettó lakosainak, hogy ezt egy külföldi rádió véletlenül meghallott adásából tudta meg.

Osztályzat:   

Jövõre veled ugyanitt

(0)

Doris 24 éves, boldog házasságban élõ asszony a kaliforniai Oaklandbõl George 27 éves, nõs könyvelõ, New Jersey lakója. A férfi és a nõ véletlenül fut össze egy kaliforniai tengerparti fogadóban. Találkozásuk másnapján arra ébrednek, hogy egymás karjaiban töltötték az éjszakát. Különös szerelmi kapcsolat kezdõdik kettejük között, amelynek az a lényege, hogy évente egyszer ugyanabban az idõpontban, ugyanott egy kellemes hétvégét töltenek együtt.

Osztályzat:   

Mondj igent Giorgiónak!

(0)

Osztályzat:   

Tarzan, a majmok ura

(0)

Egy angol nemes pár kisfiával együtt hajótörést szenved Afrika partjainál. A házaspár életét veszti, de a gyerek túléli a katasztrófát és emberszabású majmok közé kerül, "akik" felnevelik. A fiúból valódi Tarzan válik, a dzsungel ura...

Osztályzat:   

Karatekölyök 2.

(0)

Daniel Larusso miután hõsies küzdelemben megnyerte az iskolai karate bajnokságot, mesterével, a bölcs Miyagival annak szülõföldjére, Okinawába utazik. Õsei földjén Miyagi haldokló apjánál tesz fájó látogatást, és összetalálkozik régi szerelmével is. Egy ellenség is feltûnik a színen, Sato, aki miatt Miayagi annak idején hátrahagyta otthonát és szeretteit. Sato nemcsak a mesterre, de tanítványára, Danielre is veszélyt hoz. A fiú egy idegen kultúrában, távol a hazájától, a versenyektõl, az éljenzõ tömegtõl ismét ki kell, hogy álljon a becsületért egy olyan küzdelemben, ahol talán az élete a tét...

Osztályzat:   

Priscilla - A sivatag királynõjének kalandjai

(0)

A Priscilla elnevezésû, rózsaszínûre festett autóbusz reménytelenül bukdácsol az ausztrál sivatagban: utasai egy transzvesztitashow-val indultak turnéra a világ végére, de egyikük ismert egy rövidebb utat...

Osztályzat:   

Négy nap szeptemberben

(0)

1964-ben a demokratikus brazíliai kormányt katonai puccs dönti meg. 1968 decemberében a junta kiadja a hírhedt 5. számú rendeletet, amely eltörli a sajtószabadságot és az összes állampolgári jogot. Brazíliában a fiatalok így vagy úgy belekeverednek a politikába: elfogadják a diktatúrát, vagy "hivatásos" forradalmárrá válnak. Fernando újságíró, barátja, César csatlakozik egy terrorista csoporthoz.

Osztályzat:   

Tangó

(0)

A középkorú, befutott színházi rendezõ új feladatba vág: filozófikus gondolatokra épülõ táncjátékot akar színre vinni. A táncosaival való megismerkedés elõtt valaki jóindulatúan figyelmezteti, nehogy rá merje vetni a szemét a tánckar ifjú csillagára, hiszen a lány köztudottan az egyik fõ "maffiózó" szeretõje. A rendezõ nem hallgat a jótanácsra, ahogy lépésrõl lépésre kialakul a táncjáték, úgy fejlõdik egyre mélyebbre kapcsolatuk...

Osztályzat:   

Ó, testvér, merre visz utad?

(0)

A gazdasági világválság sújtotta Délen három rab megszökik a börtönbõl: Everett Ulysses McGill, a bájos, egyszerû Delmar, és az örökké zsémbelõdõ Pete. Egész életükre kiható kaland vár rájuk, mikor nekiindulnak, hogy visszaszerezzék szabadságukat, és hazatérhessenek otthonukba. Nincs vesztenivalójuk: bilincsbe verve futnak az életükért. Útjuk hihetetlen kalandok sorában és emlékezetes találkozásokban bõvelkedik. Nyomukban jár Colley, a ravasz és rejtélyes nyomozó, aki minden igyekezetével azon van, hogy a három fegyencet visszavigye a börtönbe.

Osztályzat:   

Szörny Rt.

(0)

Természetesen vannak szörnyek. Ott leselkednek a ruhásszekrényben, és halálra ijesztik a gyerekeket. Ez a munkájuk: a Szörny Rt. alkalmazottaiként õk látják el az egész Monstropolist árammal, méghozzá úgy, hogy a gyerekek sikoltozását árammá alakítják. A cég állandó dolgozója a szuperijesztõ Sulley. Õsi vetélytársa, Randall nagymester halálra rémítésben. Sulleyt azonban munkahelyi baleset éri: Boo, az emberkislány rettenthetetlen bátorsággal belebújik a bundájába. Hogyan szabadulhatna meg a fertõzõ "vírustól"?

Osztályzat:   

Narnia krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény

(0)

Osztályzat:   

Jó estét, Mrs. Campbell!

(0)

Osztályzat:   

Ha kedd van, akkor ez Belgium

(0)

Ha kedd van, akkor az csakis Belgium lehet... Így tájékozódik ugyanis az a csoport amerikai turista, akik a program szerint "letudják" Európát tizennyolc nap alatt. Samantha, aki csak azért jön át az öreg kontinensre, hogy elszakadjon a fiújától, aki nem érti meg õt. Grant, a jó karban tartott 72-es "aranyifjú", akiben a tiniket is megszégyenítõ mennyiségû energia buzog. Harmon, a hajdani katona, akinek Európa pusztán néhai csatatér, világháborús relikviákkal. Harve és Irma, akiknek egyetlen céljuk, hogy ne veszítsék el egymást szem elõl. Bert, aki összenõtt a fényképezõgépével, Freda, a mindentudó tanárnéni és a többiek. Megfejelve Charlie-val, az idegenvezetõvel, akit a nevezetességeknél jobban érdekelnek a szép nõk. Mire az útnak vége és õk búcsút mondanak egymásnak, kicsit szomorúbbak és kicsit okosabbak, mint az induláskor voltak.

Osztályzat:   

Zorro, a penge

(0)

Zorrót eddig úgy ismertük, mint a szegények megmentõjét, aki fekete szerelésben, pengéjének hegyével tanítja móresre a lator Estebant és embereit. De amióta Don Diego szabadságolta magát, s ikertestvére, a kényes Bunny végzi a hálátlan munkát, a szegény nép nem tudja, melyik a nagyobb csapás. A gaz Esteban sanyargatása, vagy az új imidzsén fáradozó Zorro, aki szivárvány színeiben játszó öltözékével és flittereivel borzolja az idegeket, na meg a jó ízlést, s hosszasan idõzik el a falnál, hogy ostorcsapásaival vésse rá a rettegett szót: Zorro.

Osztályzat:   

Jöjj vissza, Jimmy Dean

(0)

James Dean Hollywood egyik legnagyobb sztárja volt az ötvenes években. A fiatalok bálványa huszonnégy évesen, tragikus körülmények között vesztette életét 1955-ben. Halálának huszadik évfordulóján összejönnek annak a texasi kisváros középiskolájának egykori diákjai, ahol James Dean az Óriás címû filmjét forgatta. A találkozó alkalmat nyújt számukra, hogy a saját életükrõl is meséljenek, és felidézzék a múlt emlékeit. Talán arra is fény derül, hogy ki az a rejtélyes Joanne, és mi az igazság Mona fia, James Dean Junior körül.

Osztályzat:   

Párizs, Texas

(0)

Travis 4 év után viszontlátja Walt bátyjánál élõ fiát, Huntert. Apa és fia eleinte nehezen közeledik egymáshoz, végül azonban Travis és Hunter együtt indulnak a fiú anyjának keresésére, s egy houstoni peep-showban találnak rá. A köztük lévõ ablakon át Jane és Travis elmesélik elválásuk óta eltelt idõ történetét. Találkát beszélnek meg egy szállodában, de amikor Jane megérkezik, csak a fiát találja ott.

Osztályzat:   

Jóccakát anya

(0)

Thelma Cates lánya, Jessie középkorú, epilepsziás nõ, elrontott házassággal és egy drogfüggõ, törvénykerülõ fiúval a háta mögött. Mindenbõl kiábrándulva az öngyilkosságban látja az egyetlen kiutat. A rémült Thelma megpróbálja meggyõzni a lányát, hogy érdemes élni, de vajon van-e elég ideje erre?

Osztályzat:   
«12
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.